Park Brabantse Weelde

Het park de Brabantse Weelde is architectonisch aangelegd. Het uitgangspunt van de architect, Hans Stoelinga uit Breda is ruimte en lijnen. Het lijnenspel komt vooral tot uiting door de aangelegde vijver die het park in het midden doorkruist. Het plaatsen van de chalets maken dit lijnenspel compleet. Het park ademt een serene rust uit, wat vooral tot uiting komt is een schitterende flora en fauna. Zeldzame vogels vliegen af en aan om hun nestjes te bouwen. Oude bomen omringen het park.

Bewoners van park de Brabantse Weelde hebben voorzieningen als golfbanen, een manege en tennisbanen binnen handbereik. Voor degenen die de rust van het park af en toe willen verruilen voor wat meer drukte, liggen aantrekkelijke plaatsen als Tilburg, Breda en Baarle- Nassau op steenworp afstand. Het park is rijk aan een flora en fauna. Bijzondere vogels vliegen af en aan om hun nestjes te bouwen. In de nabije toekomst zal het park worden uitgebreidt met een tennisbaan, petit restaurant en een open zwembad.

In de omgeving van het park

De Efteling

De Efteling is een belevenis, wilt u uzelf en uw kinderen een leuke dag bezorgen, ga dan eens naar de efteling. De Efteling heeft 59 attracties waar van onder 5 achtbanen, 2 waterattracties en 3 darkrides.

Breda

Breda is een avontuur op zich, een stad waar je je nooit hoeft te vervelen. Breda biedt zeer veel historische bouwwerken, musea, kunstgalerijen, bioscopen en theaters. Tevens biedt het een bruisend uitgaansleven.

Tilburg

De Tilburgse binnenstad is misschien wel het meest bruisende centrum van het Zuid-Nederland. Naast winkelen kun je hier heerlijk uitgaan, cultuur snuiven en eten & drinken. In sommige periodes is er ook een grote kermis!

Textielmuseum

In deze onlangs ingrijpend verbouwde textielfabriek zie je het proces van schets tot product. Behalve een textielmuseum, is er een textiellab, -school, -shop en kinderatelier.

Natuurmuseum Brabant

Tentoonstellingen, allerlei activiteiten en volop interactiviteit, je komt tijd tekort hier. Niet voor niets kreeg het natuurmuseum vijf sterren van de Museumbende.

Bobbejaanland

Dit Vlaamse park heeft je vele familie-attracties, rollercoasters, thrill rides en waterattracties. Ook zijn er shows en events. Tot 31 augustus dagelijks open, daarna tot 4 november vooral in weekenden.

Golfen

Golfen in de buurt van Park Brabantse Weelde kan volop. Bijvoorbeeld bij de Noord Brabantsche Golfclub Toxandria, Golfclub Princenbosch, Golfclub Price d’Eau of de Oosterhoutse Golfclub.

De Pont

In deze voormalige wolspinnerij zijn per jaar drie grote kunsttentoonstellingen voor hedendaagse kunst en enkele kleinere solo-exposities in de projectzaal. Ook kun je hier regelmatig concerten, films, kunstenaars-gesprekken en lezingen bezoeken.

Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense Duinen is een nationaal park gelegen in de buurt van Park Brabantse Weelde, tussen de steden Tilburg, Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Het is aangewezen als nationaal park sinds 2002. Het heeft een oppervlakte van 35 km².